Jdi na obsah Jdi na menu
 


Duo s Bechovem

1. 7. 2010

V. ročník Malé Bechovské (18. - 20. červen)

Zorinka se letos rozhodla mi dělat velikánskou radost!! Na Malé Bechovské se tradičně jezdí disciplíny : trail, 60 cm parkur, 90 cm parkur, vlajky

Na Bechovskou jsme dorazili už v pátek před závody, abychom chudinky Sosky nepřetáhli a v sobotu jsme naběhli v plné zbroji Trailík se nám se Zorkou vůbec nepodařil, hlavním problémem bylo, že jsme poněkud dřevorubeckým stylem překonaly všechny kavaletové překážky a aby toho nebylo málo, tak jsem nezapíchla vlajku do kbelíku a vypadla.. no, k tomu snad ani není komentáře, jak já jsem šikovná Nakonec bylo v trailíků celkem s podivem 8. místečko, které mě přes mojí nešikovnost mile překvapilo.

Do obou parkurů jsem nastupovala s tím, že uvidím, jak se vede naše "skoková příprava". Zorinka mě strašně moc potěšila!!! Oba parkury šla čistě, 60tku poměrně v tempu ale 90tku už šla moc příjemně, nikam nespěchala, tak nějak bych si to zhruba představovala. Takže rekapitulace, 60tka čistě 6. místečko a 90tka čistě 5. místečko. Zori, děkuju Ti za trpělivost s tím pytlem brambor na zádech!!!

No a řekla bych, že k překvapenímu všech kolem a největšímu překvapení mě samotné Zorinka vyhrála rychlostní soutěž Jestli si myslíte, že jsem se právě přepsala, tak jsem se nepřepsala!!!! Z Podlázek se stala rychlostkářská velmoc!!! Pedroušek byl druhý a Zorinka mu natrhla prdel (Milošovi to neříkejte jo? ). Trošku mě mrzí, že něco, co člověk vůbec netrénuje, tak tam to dopadne... asi bych si víc vážila umístění v kterékoliv jiné disciplíně Ale tak co je doma, to se počítá!!! Třeba se ještě se svojí sprinterkou dáme na dostihy, člověk nikdy neví, co mu osud přinese

Obrazek

 

Výsledky Malé Bechovské si můžete prohlédnout zde:Výsledky

 

Výlet na Loučeň (25. - 27. červen)

Hned další víkend po Bechovské jsme se vydali na úžasně strávené chvilky na Loučeňsku! Byli jsme pozváni rodinou Kasalových, se kterými jsem si to tam tedy parádně užili!!!

A teď už k cestě, sice jsem nebyla hlavním inicátorem trasy, ale alespoň částečně bych se Vám pokusila ukázat, kde všude jsme to jeli

 

Obrazek

Tak tohle je zhruba naše páteční trasa, na kterou jsme vyjížděli v 15.00 jako střetný bod Dlouhá Lhota, kde jsme se potkali s Pé´tou a Amorkem. Cesta ubíhala příjemně, projeli jsme si krásnou krajinou  a nakonec jsme, pokud dobře tuším, kolem 19.30 dorazili na místo určení a to tedy Loučeň. Ještě, než jsme dorazili na úplně místo určení, zjistili jsme, že Loučeń nabízí výbornou točenou ovocnou zmrzlinu!!! Luxus!!!! Asi jí přidám do odkazu "Zorinka doporučuje" Sosíci si společně užili zahrádku, kde strávili dvě noci na trávě. Ti naši z toho byli  poměrně zaskočeni, protože něco takového slouho nezažili a zase nezažijí Druhý den jsme si projeli Loučeňské okolí:

 

Obrazek

 

 

 

Pomník Helma věnovaný vojákům padlým v Napoleonských válkách, mimojiné, nám bylo prozrazeno, že se zde konala jedna velmi zajímavá svatba Nádhera!

 

 

 

 

 

Obrazek

 

Kousek od pomníku Helma se nalézá pramen Dobrá Voda, který již bohužel vyschnul, takže jsme si nemohli ani ochutnat. Ale i tak nám Loučeňské lesy učarovaly!

 

 

 

Obrazek

 

 

Loučeňská nááádherná myslivna, s jezírky plných leknínů. (Miloš mi slíbil, že mi taky takovou postaví, tak až to bude, všechny Vás pozvu na mysliveckou párty!)

 

 

Okolo Loučeně je jiste spousta zajímavých míst, které stojí za prohlédnutí! Mimojiné Zámek (kde jsme bohužel nebyli), kde mají několik labyrintů. My si ovšem největší zážitek odvážíme s místního rybníka, kde jsme se teda pořádně zráchali!

V neděli se konala cesta domů, jinou, upravenou trasou Nad Domousnicí jsme se s Amorkem rozloučili a pokračovali jsme na Mladou Boleslav. Objevili jsme krásnou turistickou stezku a cestu domů jsme si pěkně rozparádili Miloš dokonce tak, že v jedné zatáčce předvedl kaskadérský kousek a to "lehnutí koně i s jezdcem". Celkový stav tachometru obou našich terénních minitanků se zastavil někde kolem 100 km, to je pěkné skóre

 

Doufám, že letošní rok bude plný dalších takových pohodových víkendů.

Nový příspěvek v rubrice "Zorinka doporučuje"

Fotogalerii doplňující popis Malé Bechovské si můžete shlédnout na :

tessinka.rajce.idnes.cz/V._Mala_Bechovska/ - dvorní fotografka Terka Svobodová

www.konebechov.wz.cz/ - ve fotogalerii najdete dokumentaci rodiny Kasalových

Fotogalerie z cesty a zážitků na Loučeni v Zorinčině fotoalbu (foto opět rodina Kasalových, kterým patří velké díky za tenhle zážitek a patřičnou dokumentaci)

 

D.