Jdi na obsah Jdi na menu
 


A jak to všechno dopadlo?

28. 9. 2015

Když jsem si po několika letech vzpomněla na tyhle stránky, nedalo mi to a rozhodla jsem se, že si neodpustím příspěvek :)

Připomněla jsem si, jak jsme spolu začínaly... Zorka 3letá, mně bylo 21!!! Teď je Zorce 11, stala se z ní profesionální závodnice a hlavně moje velká opora. Mně je 28, se Zorinkou jsem si prošla řadou závodů "B" ve WRC a díky ní jsem se spoustu věcí naučila... ale tou nejhlavnější je trpělivost a to, že každá věc potřebuje svůj čas.. :)

No, takže jak tenhle příběh dopadl? Zorinka se vypracovala tak, že mi umožnila 2x start na MČR WRC. Stala se dvojnásobnou 2. Vicemistryní v Showmanship at Halter Amateur a dovezla domů krásné 6. místo v Trailu v roce 2014. Na to, že ten rok jsme byly na mistrovství pouze dvě startující, které neměli americké plemeno, jsem na ní hrdá, jak se s tím vším poprala!!!! Na to, že je to můj mamutek, mně provedla svojí závodní kariérou spolehlivě a s naprosto konstantními výkony. Odpustila mi spoustu mých chyb a častokrát mě podržela (a občas i vypekla laugh)

Co se týče práce ze země, díky poctivému tréninku se pro mě stala naprosto spolehlivým parťákem. Dotáhly jsme stavění na zadní a pravidelně každé léto trpělivě dělá program dětem na táborech ve Dvoře Borčice, kde jsem sama jako dítě začínala.  

 

 1512335_10207451762758521_7249530005244890886_n.jpg

Děti učí nejen práci ze země, ale i nakládání do vozíku a občas jim jí propůjčuju i na westernové ježdění.

Tenhle tvor se pro mě stal členem rodiny, sportovním parťákem a především někým, kdo se stal součástí mého snu a pomohl a stále mi pomáhá si ho naplnit.

Zorinka letos dostala sportovní důchod a protože už se sama sportovně zdokonalovat nebude, napomáhá se zdokonalovat lidem. Má v současné době svého adoptivního tatínka, kterého učí jezdit..

Náš "Strakatým", jak jsem se ho lety naučila nazývat, nezůstal ovšem v původním složení!!! Nebyla bych to já, abych něco nechala jen tak ležet... a proto jsem Zorince letos pořídila

kamarádku do týmu. díky zkušenostem nabytým se Zorkou jsem si troufla na výchovu roční kobylky PH. Proto Vám představuji roční kobylku PH - Brindle Seesee.

11202101_10207376696961923_4359335530271457802_n.jpg

 

A protože mě Zorinka za ty roky dobře vytrénovala, mohl Strakatým v letošním novém složení dobře reprezentovat na Sisinky prvních závodech.. a to ne na ledajakých.. Troufly jsme si vyjet rovnou na oficiální Paint Horse Show - Color Celebration 2015.. a výsledek?

1. Místo Showmanship at Halter all breeds

2. Místo In Hand Trail Open

Díky Zori!!heart (Nedivte se tomu, že jí děkuji tady.. sice to můžu udělat každý den ve stáji a občas to i dělám... ale Zorka nikdy nevydrží nic nedělat.. maká na tom, aby se naučila číst. Takže věřím, že se jednou dopracuje k tomu, že si tady pěkně počte a všechno se to dozví :) )

PS: Díky Zorce i Sislíkovi chystám nové stránky, budou částečně Sísy a částečně zaměřené na to, jakým způsobem se dá pracovat se hříbátky .. :) www.seesee.estranky.cz

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Jak šel čas

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář